muur met lijsten - Toffe manier om je muur op te vrolijken
DIY

DIY • Toffe manier om je muur op te vrolijken • Muur met lijsten

Een aantal maanden geleden zag ik een DIY op A Beautiful Mess, waar ze een muur hebben volgehangen met lijsten. Dit idee vond ik zo gaaf, dat ik er ook mee aan de slag ben gegaan!

Een gedeelte van de woonkamer is omgedoopt tot Dining Area, omdat de eettafel daar staat (duh). Omdat je deze muur niet ziet als je op de bank zit (wat je toch 85% van de tijd doet in de woonkamer ?) vond ik het leuk om er een feature wall van te maken.

muur met lijsten - Toffe manier om je muur op te vrolijken muur met lijsten - Toffe manier om je muur op te vrolijken

Ondertussen heb ik 14 lijsten aan de muur hangen en het heeft even geduurd voordat ik deze had verzameld. Ik ben ontelbaar vaak naar de kringloop gegaan met het doel om lijsten te kopen. Ik wil per lijst namelijk niet meer dan 4 euro uitgeven, want je hebt nogal wat lijsten nodig. Een paar dagen geleden had ik geluk en vond ik 5 mooie lijsten, in een kringloop waar ik al een tijdje niet meer ben geweest.

De verf op de muur heet Communicatie en is een kleur van de gamma, die ik in een Histor verf heb laten mengen (die was in de aanbieding, 40% korting!!!).

Ik heb alle lijsten uit elkaar gehaald. Dus al het glas bewaard, de ‘kunstwerken’ in de oud papierbak en alle frames goed schoongemaakt. Ook heb ik de donkere lijsten eerst een laagje primer spuitverf gegeven, zodat de groene verf beter hecht.

muur met lijsten - Toffe manier om je muur op te vrolijken muur met lijsten - Toffe manier om je muur op te vrolijken

Op de grond heb ik daarna een compositie gemaakt van de manier waarop ik de lijsten wil hebben, zodat ik zeker weet dat het een evenwichtig geheel is. Hier maakte ik een foto van voor reference.

Ik heb dubbelzijdig tape gebruikt om de frames op de muur te plakken. Eentje voor tapijt, die was niet zo dik (zoals dubbelzijdig tape weleens kan zijn) en ook niet zo duur. Nadat alle frames op de muur hingen heb ik ze 2 lagen verf gegeven, met de muurverf die ik gelukkig nog overhad.

muur met lijsten - Toffe manier om je muur op te vrolijken muur met lijsten - Toffe manier om je muur op te vrolijken muur met lijsten - Toffe manier om je muur op te vrolijken

Het resultaat vind ik ontzettend gaaf! Ik ben heel blij met hoe dit eruit ziet en ik ben van plan nog meer lijsten te kopen om van vloer tot plafond de hele muur vol te krijgen, hahaha.

Cheers!

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

1 reactie

  • Reply sammie 07/09/2018 at 22:18

    Ja ik heb dit ook al eens vaker op Pinterest voorbij zien komen, heel tof!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.