inspiratie moodboard
DIY, Interieur

Inspiratie • Moodboard maken

Ik heb op mijn blog al meerdere keren een moodboard gedeeld. Ik vind het leuk om deze te maken en ze zijn vaak nuttig als je een groot project hebt. In deze post leg ik je uit hoe ik te werk ga en deel ik mijn tips!

Er zijn ontzettend veel redenen om ene moodboard te maken. Gewoon voor de lol, voor een project of inspiratie, om een paar te noemen. Het is bij een project fijn om een moodboard te hebben, soms verlies je op een gegeven moment uit het oog waar je mee bezig bent. Een moodboard is dan een goede manier om jezelf weer te herpakken.

Voor mij is een moodboard het sterkst met 3 of 4 foto’s. Deze beelden vertellen het verhaal dat je over wil brengen en ademen de juiste sfeer uit. Je kan typografie toevoegen bij de naam, maar dat hoeft niet.

Tijdens mijn lessen aan het NIA, (lees hier, hier en hier) moesten we een moodboard maken voor de klant. Voor het te maken interieur. In deze post is dat dan ook het uitgangspunt, het maken van een moodboard voor een interieur.

inspiratie moodboard

Dit moodboard heb ik gemaakt nadat ik de kleurkaart had gemaakt, in de post van gisteren. De eerste 2 beelden komen uit de Flow, de flamingoes van hier.

Bohemian Summer

Een moodboard voor de creatieve studio waar je geïnspireerd word door de ruimte. De stijl is warm en fris, een warme zomerdag aan het water met een goed boek en een heerlijke verfrissende cocktail.

Je wordt meegenomen op een reis naar een heerlijk tropisch land, waar gekke vogels wonen en het 350 dagen mooi weer is. De natuur is er groen en het water hemelblauw. Je raakt gemotiveerd om het beste uit jezelf en je omgeving te halen doordat je constant in de prachtigste kleurenpaletten valt.

Hoe ik te werk ga

Het beeld waarop mijn kleurkaart is gebaseerd, is erg warm, zomers en straalt vakantie uit. Ik wilde dat laten terugkomen. De beelden van mijn moodboard nemen je mee naar een tropisch oord met veel kleur en mooie beesten.

Je hebt dus beelden nodig. Pinterest is natuurlijk perfect hiervoor, maar vergeet ook tijdschriften niet. Op Pinterest maak ik een geheim bord aan en ik pin daar alles wat erbij past. Als je een foto opent, kan je naar beneden scrollen, Pinterest heeft daar soortgelijke foto’s voor je verzameld die je dus ook kan pinnen. Zo kom je al snel aan een mooie verzameling beelden.

Als je genoeg plaatjes hebt is het tijd om keuzes te maken. Ik gebruik hiervoor illustrator zodat ik makkelijk kan schuiven, maar je kan ook printen of andere software gebruiken (er zijn genoeg gratis websites die dat doen).

inspiratie moodboardSchuiven, wegdoen, schuiven, draaien, weer wegdoen. Net zolang totdat het goed voelt. Voor mezelf houd ik altijd 3 foto’s aan maar meer kan ook. Soms helpt het ook om even afstand te nemen, wat anders te gaan doen en dan weer terug te komen.

Als je zeker weet dat je moodboard af is dan is het tijd deze te printen, op te plakken en te presenteren!

Ik hoop dat je wat aan mijn proces en tips hebt! Veel succes

XO Stephanie

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.