Flamingo behang in de slaapkamer
Interieur

Interieur • Flamingo Slaapkamer Refresh

Al een tijdje wilde ik de slaapkamer een update geven. Sinds we hier zijn komen wonen hebben we eigenlijk maar 1 muur een kleur gegeven en dat is erg saai. Witte interieurs vind ik niets aan. Ik was op zoek naar een goedkoper alternatief voor dit prachtige behang, toen ik de flamingo’s zag bij Hornbach. Ik was verliefd en wist direct dat ik de flamingo’s in de slaapkamer wilde gebruiken.

Flamingo behang in de slaapkamer

Toen ik het bij mijn vriend voorstelde om flamingo behang in de slaapkamer te gebruiken vond hij dat geen probleem. Hij vond de slaapkamer ook erg saai en heeft verder niet zoveel interesse in het interieur (zolang hij een comfi bank, playstation en XXL TV heeft is hij happy!). Afgelopen vrijdag (Koningsdag, altijd een goede klusdag!) ben ik naar de Hornbach gereden om het flamingobehang + benodigdheden te kopen.

Toen ik 2 jaar gelden mijn huis kocht, lag er een nieuwe vloer in, met van die afgrijselijke plakplintjes. Ik besloot ook om deze te vervangen dus heb ze met veel genoegen verwijderd. Op dit moment is de slaapkamer dus half af, maar ik ben zo excited met mijn nieuwe flamingo slaapkamer dat ik hem direct wilde delen!

Flamingo behang in de slaapkamer Flamingo behang in de slaapkamer

In 2 middagen heb ik de slaapkamer met flamingo’s voorzien. Het vliesbehang was super makkelijk om mee te werken. Jaren geleden heeft mijn vader me geleerd om te behangen en het is net als fietsen. Je verleert het niet. Zelf behanglijm maken is btw echt een crime. Het zat vol met klonten en ik heb mijn handmixer uit de keuken gebruikt om het een beetje glad te krijgen. Volgende keer maar gewoon een bak lijm kopen.

Bij vliesbehang smeer je de muur in met lijm en druk je daarna de behang baan in de lijm. Dit is dus prima een klusje dat je in je eentje kan doen! Waar ik vooral heel trots op ben is dat ik de banen naadloos op elkaar heb kunnen aansluiten. Ik heb vaker behangen en het niet altijd even makkelijk om dat voor elkaar te krijgen.

Flamingo behang in de slaapkamer Flamingo behang in de slaapkamer

De slaapkamer is niet erg groot en had toen ik het kocht een glazen wand. Links van de deur op de foto hierboven. Met mijn zusje heb ik het glas eruit gehaald en er gipsplaten tegenaan gezet. Dat is later gestuukt. Maar die hele muur is raar, met dat raam boven de deur en ook de gipsplaat loopt niet helemaal tot het plafond. Ik besloot om die reden niet de hele lengte te behangen, maar tot 2 meter, de rand van het glas. Dit ga ik nog afwerken met plinten en ook de kozijnen en deuren ga ik opnieuw in de verf zetten.

Ik ben dus nog lang niet klaar met de slaapkamer!

Mijn Ikea Rast still going strong! Check hier de DIY post om te lezen hoe ik deze heb gehacked.

Wat vind je van mijn flamingo slaapkamer? Let me know!

xoxo Stephanie

 

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.