Interieur

NIA Academy • Derde opdracht

Het is alweer een tijdje terug dat ik een bericht heb geplaatst over mijn opleiding. Een paar weken geleden hebben we de derde opdracht afgerond en ik wil deze vandaag met jullie delen!

De derde opdracht bestond uit twee delen. We kregen 1 plattegrond en die moesten we voor 2 verschillende klanten inrichten. Een van deze moodboards heb ik al gedeeld, de post kan je hier terug lezen.

Het tweede moodboard is simpeler, maar niet minder effectief. Tijdens de les werd gevraagd aan mijn klasgenoten wat zij eruit konden halen. De antwoorden logen er niet om, ze wisten precies wie mijn klant was! Heel fijn dat mijn visie goed overkomt 🙂

moodboard derde opdracht

Voor beide klanten heb ik een plattegrond ontworpen die aansluit op de woonwensen. In Illustrator werk ik de basis van de plattegrond uit. Dus alle muren, ramen en deuren. Zodra deze goed is maak ik een printje op A4 en kan ik gaan schetsen. Ik vind dit de fijnste manier van werken, ik vind het met potlood makkelijker dan op de computer. De schaal die ik gebruik is 1:50.

plattegrond boho

Voor deze klant heb ik de tv weggelaten in het ontwerp. In plaats daarvan kan je vanaf de bank mooi naar buiten kijken, het uitzicht is een parkje. Aan de rechterkant zit een kastenwand ingebouwd. Hier zit niet alleen de oven en koelkast in, maar ook opbergruimte.

plattegrond minimalist

De plattegrond voor de tweede klant. Een avontuurlijke man die niet te veel spullen in de woonkamer nodig heeft. De kast aan de onderste wand zit vol met boeken en souvenirs van de verre reizen.

Voor de Boho Chiq klant heb ik een perspectief tekening gemaakt, van de keuken. Zo krijg je een idee hoe dit er in het echt uit gaat zien. Deze is op dezelfde schaal als de plattegronden. Ik vind perspectief tekenen ontzettend leuk om te doen, het is alleen heel veel werk. Vooral veel gummen, haha.

We zijn nu met de vierde opdracht bezig en dat is echt een totaal ontwerp. Abstract moodboard (net gemaakt, staat op Instagram!), plattegrond, meubel moodboard, perspectief, alles!

Ondertussen heb ik me ook ingeschreven voor de vervolgopleiding, interieur styling! Deze zullen elkaar ook een aantal weken overlappen dus ik krijg het nog druk. Desalniettemin heb ik er onwijs veel zin in!

Wat vind je van mijn ontwerp? Let me know 😀

 

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.