nia opdracht 2
Interieur

NIA Academy • Tweede opdracht

Twee weken geleden hebben we op school de tweede opdracht afgerond! Een fictief koppel heeft een huis gekocht waar ze een uitbouw aan de achterkant willen toevoegen. Er is geen budget en het moet een moderne uitstraling krijgen. Ook moet er in de uitbouw een bijkeuken gemaakt worden.

Het eerste gedeelte van de tweede opdracht is altijd om de plattegrond op schaal te tekenen. Want zonder goede plattegrond kan je geen goede plannen maken.

Ik heb ervoor gekozen om de trap te verplaatsen (geen budget, dus alle remmen los!) en de gehele rechterkant te gebruiken voor alles wat niet de woonkeuken is. Daarna begon het leukste werk, het plannen van de keuken. Ik heb gekozen om de keuken met de Ikea keukenplanner te maken, omdat je zoveel mogelijkheden hebt. Ook kan je online andere deurtjes kopen, die precies passen op je Metod-keuken past. Zo kan je dus zonder failliet te gaan een mooie, originele en eigen keuken realiseren.

Ik kwam op superfront.com mooie deurtjes tegen, met een hexagon patroon. Ook de kleur, mintgroen vond ik perfect bij een moderne keuken passen, die niet 13 in een dozijn is. Op dat moment werd alles helder en werd de hexagon vorm mijn ‘thema’!

De schetsen hierboven heb ik gemaakt met mijn nieuwe markers, die ik hier introduceerde. Om de vloer een betere houtlook te geven heb ik die met potlood ingekleurd (leuk detail, de potloden had ik al jaaaaren in mijn stash, nooit weggegooid tijdens mijn opruimsessies. Ik was ZO blij dat ik ze nog had!).

Dit is mijn concept board, waarin mijn primaire ideeën voor de woonkeuken zijn uitgebeeld. Een keuken met mintgroene kastjes, een donkere houten vloer die speels overloopt in de hexagon tegels. Deze tegels worden ook gelegd in de bijkeuken en het toilet.

De materialen die gebruikt worden in de keuken. Groen als blikvanger, witte oppervlakken en zwarte details. Een marmeren keukenblad, want geld speelde geen rol, haha. De zwarte details zorgen voor de afwisseling.

Meubels voor het woonkamer en eetgedeelte, de vloer is hetzelfde, ander perspectief. Ik heb een aantal leuke accessoires gevonden met een hexagon vorm. Zo komt alles weer terug. De mooie roze bloem rechtsboven heb ik geschoten in Dublin, je kan hem hier kopen.

Wat vind jij van het interieur dat ik zo gepresenteerd heb?

 

Cheers!

 

Dit bericht bevat affiliate links. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

SaveSave

SaveSave

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

4 Reacties

 • Reply Louise 02/02/2018 at 14:11

  Vet leuk gedaan! Goed bezig ?L

  • Reply Stephanie 03/02/2018 at 11:49

   😀 😀

 • Reply Eline 03/02/2018 at 11:32

  Ah dat conceptboard met al die inspiratie is zo tof. Heel leuk gedaan!

  • Reply Stephanie 03/02/2018 at 11:49

   thanks 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.