vegan skincare routine
Beauty

Beauty • (bijna) Vegan Skincare Routine

Sinds de vorige zomer is mijn hoofdhuid echt een issue voor mij. Voorheen had ik geen problemen, soms wat gevoelig en alleen in de winter wat droge wangen, maar dat is nu wel anders. Mijn voorhoofd is erg vettig, mijn wangen superdroog en dan heb ik ook nog een een erg gevoelige huid! Maar ik heb een fijne vegan skincare routine en die deel ik vandaag!

Vorig jaar april heb ik de Vegan Challenge gedaan en sindsdien eet ik plantaardig. Ook in mijn skincare wil ik dit toepassen, maar dat is niet helemaal mogelijk. Mijn favoriete product van de Lush, Ultrabland is namelijk niet vegan. En jammer genoeg is er geen goed vegan alternatief dat net zo fijn werkt waar mijn huid goed op reageert.

Van links naar rechts op de foto

  1. Sukin Sensitive Facial Moisturiser
  2. Lush Ultrabland
  3. Alba Botanica Acnedote Oil Control Lotion
  4. Coalface
  5. Porridge – LOVELY

– Disclaimer – Toen ik alle linkjes ging opzoeken bleek dat eigenlijk alles uitverkocht is! Vette bummer – maar ik hoop dat je wat aan de informatie hebt –

Als ik make-up draag, maak ik mijn gezicht schoon met Ultrabland en als ik geen makeup draag gebruik ik de coalface. Ultrabland is volgend mij een bekende reiniger van de Lush, heel fijn in gebruik en verzorgt goed terwijl mijn gezicht grondig word schoongemaakt.

De Coalface is nieuw voor mij en heb ik specifiek gekocht omdat deze goed werkt tegen een vette huid. Houtskool absorbeert vet, reinigt en verheldert, precies wat ik nodig heb! Door deze zeep is mijn huid een stuk rustiger en egaler geworden. Het fijnste is dat mijn voorhoofd niet meer glimt als een spiegel.

Één keer in de week scrub ik mijn gezicht, met de havermout zeep. Deze ruikt heerlijk zoet en op een zachte manier worden alle velletjes verwijderd. Volgens mij is ‘ie alleen uit het assortiment… (Hij had een tijdje in de kast gelegen, heb hem pas opnieuw ontdekt)

Drie keer in de week smeer ik de lotion van Alba Botanica op mijn gezicht. Deze zorgt er samen met de coalface voor dat mijn vette huid onder controle blijft. Ik gebruik deze ook alleen op mijn voorhoofd, aangezien er salicylzuur in zit. Op de verpakking staat trouwens vegetarisch, maar ik kon niet ontdekken welk ingrediënt dan niet dierlijk was.

En als laatste, mijn dag en nacht creme! Ik gebruik de Sukin Moisturiser s’ochtends en s’avonds, hij is zo fijn! Ruikt heel subtiel zoet. Het allerfijnste is natuurlijk het pompje, zodat je product lekker vers blijft.

Zo! Dat was mijn vegan skincare routine, ik hoop dat je er wat aan hebt.

Cheers!

 

Dit bericht bevat affiliate links. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

SaveSave

SaveSave

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.