Materiaal gekocht voor NIA Academy
Life

NIA Academy • Materiaal dat ik heb gekocht voor school

Sinds ik begonnen ben met de opleiding heb ik heel wat geld uitgegeven in ‘art-supply’ winkels. En met liefde! Ik probeer in het dagelijks leven geen onnodige dingen meer te kopen, maar als ik dan iets nodig heb voor school, dan ga ik gelijk los! Al het materiaal op de foto heb ik in de afgelopen paar maanden gekocht en gebruik ik regelmatig.

Materiaal gekocht voor NIA Academy

 1. Micron Pigma – 0.2 MM
 2. Copic Ciao Alcohol Marker – C2, E43
 3. Copic Sketch Alcohol Marker – W1, W3, 100, G12, BG000
 4. Pentel vulpotlood vullingen – 0.3MM HB
 5. Pentel vulpotlood – 0.3MM
 6. Gum
 7. Schaalliniaal – Aristo
 8. Promarker Alcohol Marker – WG2, WG1
 9. Flying Tiger Alcohol Marker – 21, 24, 27, 60, 63, 66
 10. Stanley Mes
 11. Cirkel Sjabloon
 12. Grote Geodriehoek
 13. Twinmarkers Alcohol Marker – 166, 178
 14. Markerpapier

Veel markers dus! En ook veel saaie kleuren, haha. Bij de Action (13) en Tiger (9) hebben ze regelmatig markers te koop, in een setjes van 3. Hiervan had ik er al een hoop verzameld, de kwaliteit is prima! Maar de kleuren zijn te uitgesproken, liever gebruik je zachte grijstinten om schaduwen aan te zetten. Toen ik had besloten nieuwe markers te kopen heb twee Copic Ciao markers (2) gekocht. Dit zijn de goedkoopste Copic markers, maar de kleurenlijn is minder uitgesproken. Niet veel later kocht ik de Copic Sketch (3) en de Promarkers (8). Ik heb nu een collectie waar ik goed mee uit de voeten kan.

Dan de Pentel vulpotlood (5). Dit is echt de allerfijnste vulpotlood die ik heb gevonden. Ik gebruik de dikte 0.3mm dus de lijnen die je ermee zet zijn mooi dun. Perfect voor interieurschetswerk dus! De gum (6) en de vullingen (4) heb ik dan ook altijd bij, met een notitieboekje (die ik al had en dus niet op het lijstje thuishoort ? ).

Met de linialen heb ik een haat/liefde verhouding. Als ik aan het werk ben wil ik graag dat alles er netjes uit ziet, maar ze zijn nogal lomp. Als ik de geodriehoek (12) meeneem, dan steekt deze altijd uit mijn tas. En de liniaal met schalen (7) erop is erg lang. Die laatste is trouwens wel enorm handig als je eenmaal doorhebt hoe je op schaal moet tekenen. Je hoeft dan niet steeds alle maten om te rekenen. De gele liniaal (11) met rondjes heb ik in een opwelling gekocht, en gebruik ik van alles hier het minst.

Als je met markers werkt, is het zonde om niet op marker papier (14) te tekenen. De kleuren komen zoveel mooier uit en het gebruikt daarnaast ook nog minder inkt! Enige nadeel is dat zo’n blok direct 18 euro kost. Gelukkig is het mogelijk om op het papier te printen, dat scheelt werk als je een ontwerp wil inkleuren en je nog niet op markerpapier aan het werk was.

Dit is al mijn materiaal wat ik nieuw heb gekocht, ik heb nog veel meer thuis, maar dat gebruik ik ook minder.

 

Cheers!

 

Dit bericht bevat affiliate links. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.