NIA interieur ontwerpen
Interieur

NIA Academy • Eerste opdracht

Het is al een tijdje terug dat ik begonnen ben met mijn avondopleiding Interieur Ontwerpen. Ik heb eigenlijk nog niet echt tijd gehad om te delen wat ik had geleerd! Dus met deze post wil ik daar verandering in brengen.

Tijdens de eerste les werd ik gekoppeld aan een medestudent, Frank. We moesten voor elkaar een interieur ontwerpen als ontwerpstudio/atelier. De ruimte om te ontwerpen is een kamer uit je huis, die je zelf moest inmeten, de maten gaf je dan aan de ander die ermee aan de slag ging.

Ik koos ervoor om mijn woonkamer hiervoor te gebruiken. Mijn woonkamer heeft een gekke vorm en ik wilde graag een goede tekening hebben hiervan. Ook gaf het een uitdaging kwa indeling.

De plattegrond is op schaal getekend, de meest gebruikte schaal hiervoor is 1:50. Wat betekend dat 1 cm op de tekening, 50 cm in het echt is. Tijdens het tekenen ben je dus constant aan het rekenen. Keer 5, of gedeeld door 5. Ik heb ook een schaalliniaal gekocht, om het wat makkelijker te maken. Deze heeft 3 zijden en 6 verschillende schalen.

Zodra de plattegrond af was, ging je aan de slag met het vlekkenplan en daar vanuit 4 schetsen, met meubels. Tijdens de lessen leerde we nieuwe technieken om het interieur in beeld te brengen. Bijvoorbeeld de 3d tekeningen, de termen daarvoor zijn axonometrie en isometrie. De laatste is heel makkelijk als je een grid gebruikt wat je onder je papier legt. Ook deze tekeningen zijn op schaal. Het is even een puzzel werkje als je in 3d tekent, maar het is zo gaaf om te doen, ook omdat het resultaat direct voor zich spreekt.

NIA interieur ontwerpen

Uiteraard is een moodboard ook van de partij, plus een overzicht van alle meubels die ik heb uitgekozen. Het interieur heb ik gepresenteerd aan mijn klant, die heel blij was met het resultaat.

 

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

1 reactie

  • Reply Wendy 17/03/2018 at 15:01

    Erg leuk om te lezen Steph!

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.