Capsule wardrobe lege kast
Life

Life • Capsule Wardrobe, part 1

Vorig jaar was ik begonnen met een Capsule Wardrobe, maar dat was geen succes. De belangrijkste reden was dat ik te veel kleding had waar ik geen afscheid van kon doen. En zo strandde het idee na 3 weken. 

Vandaag ben ik rigoreuzer te werk gegaan. Twee volle tassen met mooie kleding die ik niet meer draag wil ik gaan verkopen (op de IJ-hallen). Ook heb ik 1 volle vuilniszak met kleding die gewoon echt niet meer mooi is, die gaat dus naar het oud textiel.

Capsule wardrobe

Bruce wil helpen al mijn kleding uit te zoeken… XD

En dat lucht op. Het is niet zo dat ik veel oude kleding had. Maar ik heb een periode veel bij de Primark gekocht en dat is nou net het spul dat weggaat. Ondertussen wil ik ook alleen nog maar fair-trade of tweedehands kleding kopen, dus groeit mijn kledingkast niet zo hard als vroeger. De dingen die ik nu koop zijn wel items die ik constant aan heb en niet kan wachten tot ze droog zijn nadat ik ze te drogen heb gehangen. Raar genoeg is mijn lievelingsvest, die ik voor 2 ekkies op de IJ-hallen heb gevonden van de Primark.

Voordat ik begon met het uitzoeken van mijn kleding heb ik echt goed nagedacht over wat ik leuk vind om te dragen. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van het boek …. Ook heb ik veel gelezen over welke kleuren het beste bij mij passen. Ik heb een super lichte huid, met wat sproetjes, blauwe ogen en licht bruin haar. Ik heb deze website gevonden en identificeer me het meeste met de types Cool & Delicate en Cool & Brilliant. De twee hebben ook veel overeenkomsten kwa kleuren die goed passen.

Capsule wardrobe
Capsule wardrobe
Capsule wardrobe

Wat er uiteindelijk is over gebleven

Met dat in mijn achterhoofd heb ik op een vrije ochtend alles op de grond gegooid. Echt alles, niets bleef hangen. Ik had voor mezelf een JA, NEE en MISSCHIEN stapel gemaakt, maar eigenlijk kwam het er al snel op neer dat die laatste niet echt nodig was. Eigenlijk alles daarop vond ik wel leuk, maar droeg ik niet omdat de kleur me niet staat.

Capsule wardrobe
Voor de verkoop!

In een volgende post wil ik graag de stukken die ik overhoud met jullie delen, stay tuned. Heb jij een capsule wardrobe? Hoe bevalt ‘ie? Let me know!

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reply de DIY Diva 24/10/2017 at 21:06

    Goed bezig! Mij bevalt een capsule garderobe prima. Nooit meer peinzend voor de kast wat ik aan zal doen. Alles is combineerbaar!

  • Reply Nienke 17/12/2017 at 20:27

    Je bent druk bezig geweest. Ik moet mijn kast ook weer eens uit gaan zoeken want het is een zooitje momenteel.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.