Life

Als chaoot je dag praktisch indelen

Ik werk inmiddels al een aantal jaar op een helpdesk van een internet provider. Een van de dingen waar ik het meeste aan moest wennen was dat mijn werkdag voor mij bepaald was. Ik krijg een rooster en dien me daaraan te houden. Sinds ik 1 dag in de week vrij ben en ik deze niet wil ‘verspillen’ met Netflixen bedacht ik me om op dezelfde manier mijn dag in te vullen. En dat werkt geweldig.

Ik heb een bullet journal, waarin ik een schema heb getekend. Als ik dan een dag vrij ben maak ik een kopie hiervan en vul ik alles in. De balk bovenin en de onderdelen links daaronder, zijn vaste gegevens. Rechts onder vul ik per dag in.

In het begin was het ‘Trial & Error’, maar ik merk dat ik met zo’n planning enorm veel gedaan krijg. Ik ben minder gaan werken dus vind het zonde om op mijn vrije dag niets te doen.

Ik neem mijn dag met je door.

Ik schrijf trouwens alles in het Engels. Als ik thuis ben praat ik altijd Engels, omdat mijn vriend geen Nederlands spreekt.

Ik houd van yoga. Ik word er ontspannen van, het is een vorm van self-care en het doet me goed. Daarom begin ik mijn dag graag met yoga. Ik doe altijd een intensieve vorm, zodat ik lekker ga zweten. Ik wil dan niet direct onder de douche springen, maar eerst even afkoelen. Nadat ik gedouched heb ga ik altijd als een wervelwind door het huis en ruim alles ff op. Soms nog even stofzuigen (met 2 katten eigenlijk altijd wel, hahaha) en als alles netjes is kan ik rustig ontbijten.

In mijn overzicht heb ik het website genoemd, omdat ik zo snel geen betere naam kon verzinnen, maar het is eigenlijk alles wat met creatief / hobby / blog te maken heeft. En soms dus iets wat totaal niet voor mijn blog is. 🙂

Ik ben door mijn kledingkast gegaan en zag een broek die ik nooit draag, want hij zit niet lekker. Ik wilde hier een jurk van maken, dus daar ben ik even mee bezig geweest. Ook wilde ik een visionboard maken, wat ook goed gelukt is, zie hier mijn resultaat.

Omdat ik op mijn werk 2x in de week een avonddienst heb, wilde ik graag wat eten vooruit koken om dat mee te nemen. Ik had daar dus 1 uur voor uit getrokken, waarvan het laatste uur opruimen van de keuken. Het maken van een curry zorgt er bij mij altijd voor dat de keuken een bende is…

Errands doe ik het liefst aan het begin van de dag, vooral als ik het huis uit wil. Dit omdat het dan een stuk rustiger is overal op de weg. Maar omdat ik dus alleen hoefde te bellen heb ik dat mooi als laatste gedaan.

Mijn vriend kwam toen thuis en daarna zijn we naar de bios gegaan. Mooi productief dagje, al zeg ik zo!

Hoe vul jij je vrije dag in?

 

 

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.