Travel tips
Life

Life • Travel Tips

Vorig weekend was ik voor een paar dagen in Ierland. Mijn zusje woont daar (aan de westkust in Limerick) en het was hoogste tijd om haar te bezoeken. Mijn heen reis was niet bepaald vlekkeloos en hier heb ik van geleerd. Deze  travel tips wil ik graag delen, vandaar deze post!

Travel tips

TIP1 – Pak je koffer strategisch in.

Ik heb een super handige koffer, die je in het midden openritst. De linkerkant kan je helemaal afsluiten met een rits. De rechterkant wordt met een stuk elastiek bij elkaar gehouden. Omdat je bij de douane natuurlijk van alles uit je koffer moet halen heb ik de spullen die eruit moesten (camera + kabels en vloeistoffen) aan de rechterkant geplaatst, in een eigen tasje. Dus koffer open ritsen, tasjes eruit en alles in een bak door de scanner. En alles inpakken is ook zo weer gepiept.

TIP2 – Weet hoe je bij je adres komt

Mijn vriend komt ook uit Ierland en gaat regelmatig terug naar zijn familie. Toeval wil dat zijn familie bij mijn zusje in de buurt woont. Hij had het er steeds over dat de trein chill is en goedkoper dan met de bus. Dus ik dacht; doe ik ook. Alleen wat hij vergeten was te vertellen en wat ik niet had opgezocht is, het station zit aan de andere kant van de stad. Er gaat een bus naar toe, maar die gaat dwars door de stad (op vrijdag middag, door de spits). Die deed er 1.5 uur over. Als ik gewoon de bus had genomen vanaf het vliegveld naar Limerick was ik al halverwege op het moment dat ik op het station aankwam…

TIP3 – SNACKSSSSSS

Mijn vliegtuig had 1 uur vertraging. Daarna zat ik 1.5 uur in een bus. Gelukkig ken ik mezelf en weet ik dat ik Hangry word als ik niet op tijd eet. Ik had snacks meegenomen en OMG, ik was zo blij met past Stephanie die rekening hield met Future Stephanie

TIP4 – Goedkoop = Stress

Sluit beetje aan op tip2, de trein was goedkoper dan de bus, maar gaf me zoveel meer stress. Dat is het niet waard, je bent op vakantie. Voor een duppie ergens heen willen haalt zoveel lol uit de reis zelf, dat het voor mij moeilijk is om nog te genieten.

Dit waren voor nu mijn tips. Donderdag ga ik weer op reis! Deze keer naar Newcastle, de zus van mijn vriend woont daar. weer een familie bezoekje dus, heb er zin in!

De foto hierboven heb ik gemaakt in Galway, Ierland. Ik zal deze week een blog posten met meer foto’s. Ik heb er een paar geüpload naar mijn Society6 pagina, mocht je ze mooi vinden voor aan je muur 😉

XOXO Stephanie

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.