Ikea kallax expedit hack
DIY

DIY • Ikea Kallax / Expedit Hack

Mijn Expedit was al een tijdje een doorn in mijn oog. Rommelig, onderbenut en een dus ook een verzamelplek voor alles wat geen plek heeft. Ik wilde hem al langer hacken (zoals dat tegenwoordig heet 😉 ) en deel het resultaat graag met jullie!

Ikea kallax expedit hack

Geen pinterest worthy foto, zo zag mijn kast er tot zaterdag uit. Keepin’ it real.

Een tijdje terug zag ik op de blog van Annelies dat ze voor een Ikea kast pootjes had gekocht. Ik was direct verliefd en klikte ook direct door naar de webshop waar ze de pootjes had gekocht. Waar mijn hart een klein beetje brak, want die pootjes zijn DUUUR. Mijn portemonnee wilde daar niet aan beginnen.

Ikea kallax expedit hack

Ikea kallax expedit hack

Ik heb nog uren afgesurfd om een goedkopere optie te vinden (het was rustig op mijn werk…) maar niets wat binnen mijn budget viel. Ik heb nog gezocht naar kandelaars van hout maar ook daar werd ik niet gelukkig van. De kringloop dus, die hebben dat vast wel. Het duurde even maar toen kwam ik metalen schaaltjes tegen, met precies die bolle vorm die ik zo prachtig vind. En voor 50 cent per stuk kon ik niet anders dan een dansje maken. Ik nam de hele voorraad van de winkel mee.

Thuis heb ik ze schoongemaakt, gespoten met een primer en dezelfde verf gebruikt als voor mijn voetenbankje. Matchy Matchy enzo.

Ikea kallax expedit hack

Omdat ik ook mijn gereedschapskist in de kast wilde hebben, moest er een plankje uit. De gereedschapskist is mijn ‘ pride & joy ‘. Hij was eerst van mijn opa en toen hij overleed mocht ik hem overnemen. Ook een beetje sentiment dus.

Zo’n kast is trouwens loodzwaar. Ik dacht, dat doe ik wel ff (zoals ik over bijna alle DIY’s denk) maar ik heb me toch flink verkeken op het weer staand krijgen van de kast. The struggle was real.

Ikea kallax expedit hack

Ik heb aan de achterkant van de kast, wat je niet ziet omdat het donker is, houten plankjes gebruikt als ondersteuning. De kast rust dus niet alleen op 3 metalen bakjes. Ook heb ik de kast aan de muur bevestigd voor extra stevigheid. Ik heb een gekke kat en wil ik niet thuis komen naar een geplette kat 😉

Wat vinden jullie van mijn hack?

xo Stephanie

 

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

2 Reacties

 • Reply Irene 03/05/2017 at 20:45

  Wat een tof idee om er pootjes onder te zetten! Dat maakt er direct een heel ander meubel van vind ik!

  • Reply Stephanie 03/05/2017 at 22:26

   Ja! Hij heeft wat meer lucht zo, minder massief 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.