DIY

Before & After • Voetenbankje opgeknapt

Anderhalve week geleden heb ik in de kringloop een voetenbankje gevonden. Ik was al een tijdje op zoek, je voeten op de grond laten rusten als je tv kijkt is ook maar zo gewoon. Dol gelukkig was ik dan ook toen ik deze voor nog geen €5,00 op de kop had getikt.

Before & after voetenbankje opgeknapt

Before & after voetenbankje opgeknapt
Before & after voetenbankje opgeknapt

Omdat dit mijn eerste stoffeer project is, maak ik er geen DIY post van. Ik vind mijn voetenbankje echt super leuk geworden, maar het is verre van professioneel. Dat neemt niet weg dat ik mijn project graag met jullie wilde delen!

Nadat ik het voetenbankje had gekocht ben ik meteen doorgereden naar de Karwei. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik hem roze wilde verven, dus ik nam de prachtige kleur Romance van Histor mee (de pot was 28 euro, dus ik zal binnenkort wat andere dingen in huis ook roze verven, haha).

Before & after voetenbankje opgeknapt

Before & after voetenbankje opgeknapt

Leuk detail – In de auto op weg naar huis bedacht ik me opeens dat ik al een pot met roze verf had. Vorig jaar gekocht om de binnenkant van de gangkast deuren te verven. Daar is het nooit van gekomen… Nog meer roze in huis!

Ik wilde in eerste instantie alleen de stof vervangen en een nieuw kleurtje geven, maar toen ik de stof eraf haalde was wat ik vond zo ontzettend vies/oud/smerig/bah dat ik alles eraf heb getrokken. En daarna 3x stofgezogen (gestofzuigd?).

Before & after voetenbankje opgeknapt Before & after voetenbankje opgeknapt

Uiteindelijk heb ik de stof van een jurk gebruikt om de bovenkant te stofferen. Ik reed op een avond naar huis, (lang stuk, rustige weg, donker, dan komen de beste ideeën) toen ik me opeens bedacht dat ik nog een hele gave jurk had, met een verlour stof en ombre effect, die ik verder toch nooit zou dragen. Dus dat werd de bovenkant. Kussen als vulling et voila! Klaar is kees.

Het daadwerkelijk stofferen van het voetenbankjes was helaas niet zo makkelijk. Ik zie ook kleine schoonheidsfoutjes, maar voor een eerste stoffeerproject ben ik echt super blij met het resultaat.

Wat vinden jullie van mijn voetenbankje?

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

2 Reacties

 • Reply Charlotte 19/04/2017 at 14:31

  Wat super creatief en leuk ! Mooi resultaat!

  • Reply Stephanie 19/04/2017 at 14:43

   dankjewel C:

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.