DIY

DIY • Hartjes op je jasje

Ik liep een zaterdag door de bijenkorf in Utrecht, een beetje lost want ik was op zoek naar de notitie boekjes maar die hadden ze niet meer. Ik liep dus langs veeeeeeels te dure kleding en zag bij Diesel een superleuk spijkerjasje liggen, met hartjes erop die gebleekt zijn.

DIY jasje met gebleekte hartjes

Daar wil ik wel mee rond lopen dacht ik.

*checkt prijskaartje* 200+ euries.

Pfff, ik kan mijn geld wel beter besteden. 200 euro, zijn ze gek geworden ofzo? voor en jasje? ik kan dat zelf ook wel maken.

*click* foto van jasje is gemaakt.

DIY jasje met gebleekte hartjes

Fast forward naar maandag en mijn dagelijkse blogrondje, diary posts, wie vind het niet leuk om deze te lezen.

Op de blog van ByAranka had Aranka een bijzonder leuk jasje gekocht bij de Zeeman, dat triggert mij gelijk om zo’n website te bekijken. Gewoon om te zien wat ze nog meer hebben (ben niet de enige toch?).

et voila

Het ideale jasje wat gehackt kan worden tot een Diesel look-a-like, die me niet voor de rest van de maand droog brood laat eten. Perfect.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb het jasje besteld op de website en 2 dagen later was deze in huis.

DIY jasje met gebleekte hartjes
DIY jasje met gebleekte hartjes

Ik verzamelde mijn supplies en ben aan de slag gegaan. Ik heb uit een sponsje een hartvorm geknipt en in een bakje heb ik water met bleek gemixt, ongeveer 50/50. Ik maakte de spons nat met het mengsel en drukte dit voorzichtig op het jasje. Het patroon was makkelijk gemaakt, gewoon beetje uit de losse pols netjes proberen te doen. Het wachten was het lastigste gedeelte van deze DIY, omdat ik niet direct wist of ik genoeg bleek had gebruikt om de stof op te lichten.

DIY jasje met gebleekte hartjes

Gelukkig was dat wel het geval en was de stof een mooie andere kleur geworden.

Alleen als ik heel eerlijk ben vind ik de hartjes iets te groot en sommige zijn ook een beetje doorgelopen wat ik erg jammer vindt. Maar dat neemt niet weg dat ik het jasje niet ga dragen als het wat warmer wordt buiten!

Check mijn awkward outfit foto’s!

DIY jasje met gebleekte hartjes
DIY jasje met gebleekte hartjes

Cheers

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.