Pins maken met een Hot Glue Gun
DIY

DIY • Pins maken met een Hot Glue Gun

Hoi! Vandaag een vet leuke DIY waar je zo makkelijk je eigen draai aan kan geven. Ik vind het leuk om op youtube naar filmpjes te kijken waar mensen dingen maken (lekker vaag.. ). Ik kwam terecht op een channel van een man die de meest geniale dingen maakt. Waaronder dus een DIY siliconen mal. De radartjes in mijn hoofd begonnen te draaien, als ik nou zo’n mal maak en daarin dan een hele boel hot glue  dump en dat dan verf… Hoe koel is dat??? Nou, ontzettend gaaf, check hier de DIY!

Pins maken met een Hot Glue Gun

Deze DIY is opgedeeld in 2 stappen. Eerst ga je de mal maken, met hele simpele ingrediënten die je zonder al te veel moeite kan vinden. Daarna ga je de pins maken.

Voor de mal heb je nodig

100% siliconen
Kitpistool
Maizena
Voedsel kleurstof (optioneel)
Latex handschoenen
Plastic bakje (van de Chinees ofzo)
Objecten om in de mal te drukken (ik heb gekke gummetjes gebruikt, van de Action)

Voor de pins heb je nodig

Hot Glue Gun (ik vind het Nederlandse woord lame klinken :P)
Lijm stokjes (heel veel, ik heb 1 pakje opgemaakt)
Brochespelden
Vijl
Schaar
Nagellak / verf

De mal maken

Pins maken met een Hot Glue Gun
Pins maken met een Hot Glue Gun

Met de tang dump je wat siliconen in het bakje, ongeveer zo groot als een golfbal. Hier voeg je een klein beetje kleurstof aan toe en de maizena. Dan ga je deze 3 ingrediënten door elkaar kneden. Het is belangrijk hier de handschoenen te gebruiken. Ten eerste stinkt de siliconen enorm (erg azijn-ig) het is ook mega plakkerig en dat wil je niet aan je handen hebben. Doe dit dan ook altijd buiten.

Als dit allemaal mooi gemengd is en je een goede consistentie heeft kan je heb een vlakke ondergrond drukken en uitspreiden. Daarna is het tijd om de objecten in je siliconen te drukken. That’s it! Nu is het wachten tot de siliconen mal droog is, ik heb dit overnacht laten drogen. De volgende dag heb ik de gummetjes eruit gepeuterd (zo’n fijn gevoel) en was de mal klaar!

De pins maken

 

Pins maken met een Hot Glue Gun

Pins maken met een Hot Glue Gun

Als je mal klaar is kan je met de hot glue gun aan de slag. Zorg dat ie goed heet is en dat je voldoende lijmstokjes bij de hand hebt. Ik vul de mal van links naar rechts. Ik heb gemerkt dat dat de beste manier is omdat de lijm vrij snel hard wordt. Na 10 minuten is de lijm genoeg afgekoeld om uit de mal te halen.

Pins maken met een Hot Glue Gun
Pins maken met een Hot Glue Gun

Hierna kan je de randjes mooi opruimen. Ik had de mal te veel gevuld waardoor de randjes niet mooi waren. Met een schaar (of nagelknipper) heb ik de randjes netjes gemaakt en daarna met een grove vijl bij gewerkt.

Pins maken met een Hot Glue Gun
Pins maken met een Hot Glue Gun
Pins maken met een Hot Glue Gun

Als je tevreden bent met hoe je pin eruit ziet kan je ze gaan kleuren! Ik wilde ze in eerste instantie gewoon zwart spuiten, maar dat werd me te saai. (ik had dit ook gedaan voordat ik ze netjes had gemaakt…) Ik heb met nagellak alle pins een mooi kleurtje gegeven. Ik heb een speld in de pin gedrukt om overal goed bij te komen zonder nagellak over al m’n vingers te krijgen.

Als je tevreden bent met de kleur kan je de brochespelden vast maken aan de achterkant en ze gaan gebruiken! Je kan natuurlijk ook glitter lijmpatronen gebruiken, ipv gewone lijmpatronen. Dan hoef je ze niet meer te verven achteraf C:

Pins maken met een Hot Glue Gun

Pins maken met een Hot Glue Gun

Wat vind jij van mijn pins? Ik ben echt super blij met het resultaat!

 

Kleine disclaimer, alle foto’s heb ik met mijn iPhone gemaakt.
Ook heb ik dit proces over meerdere dagen gesmeerd, maar het zou ook in 1 middag kunnen.
Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

12 Reacties

 • Reply Romy 05/04/2017 at 08:02

  Wauw, wat een tof idee! Echt superleuk gedaan!

  • Reply Stephanie 05/04/2017 at 08:28

   Bedankt! ik ben ook super blij met het resultaat 😀

 • Reply Monique | WritingMonique 05/04/2017 at 09:30

  Oh! Zo tof! Ik ben dol op pins, en leuk om te zien dat het ook op deze manier kan (want sommige pins zijn nog best wel prijzig!)

  • Reply Stephanie 05/04/2017 at 10:05

   thanks! sommige zijn idd erg prijzig. En het leuke aan deze manier is dat je elke vorm kan maken C:

 • Reply Ilse van Kreanimo 05/04/2017 at 13:06

  Oh, ze zijn leuk geworden.

  Ik ontdek net jouw blog! Ik heb zelf ook een creatieve blog en elke donderdag is er een linkparty voor creatieve bloggers binnen een thema.
  Misschien ook eens leuk om daaraan mee te doen. 😉

  • Reply Stephanie 05/04/2017 at 13:21

   bedankt !
   en dat is zeker leuk om aan mee te doen!

 • Reply Nadine 05/04/2017 at 15:23

  Wat een super tof idee! Ik vind vooral die je op je jasje hebt zitten erg leuk!

  • Reply Stephanie 05/04/2017 at 15:57

   thanks! die is ook mijn favoriet, het verloopje is goed gelukt C:

 • Reply Merel 06/04/2017 at 08:50

  Wat leuk en creatief gemaakt zeg!! Ontzettend leuk idee, dankjewel voor het delen 🙂 Liefs, Merel

  • Reply Stephanie 06/04/2017 at 08:57

   Bedankt voor je complimentje ? leuk om te lezen ^__^

 • Reply Claire 11/04/2017 at 21:04

  Wauw Stephanie wat creatief! Ik heb hier nog nooit over nagedacht maar wat een tof idee zeg. Ik vind je telefoonhoesje echt geweldig trouwens.

  • Reply Stephanie 11/04/2017 at 21:52

   Thanks! ? En mijn hoesje vind ik zo koel, dat het opweegt tegen onpraktisch , hij past niet in een broekzak ofzo xD

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.