DIY Ombre gordijnen
DIY

DIY • Ombre gordijnen

Soms kom je zo’n idee tegen op pinterest dat je gewoon MOET uitvoeren. Zo ook deze gordijnen. Begin van het jaar zag ik dit idee voorbij komen en het bleef hangen. Als een idee niet uit mijn hoofd wil is de enige optie het uitvoeren, zo gezegd zo gedaan.

 

DIY Ombre gordijnen

Keepin’ it real. De deur en radiator hebben echt een likje verf nodig. No photoshop!

Het vinden van de juiste gordijnen was nog niet zo makkelijk. In de slaapkamer en woonkamer hangen gordijnen aan een rails en ik wilde dat doortrekken naar de spare room waar deze gordijnen hangen. Ook wilde ik niet uren achter de naaimachine zitten om gordijnen om te zomen. De belangrijkste eis aan de stof is dat het 100% katoen is, zodat de verf mooi pakt.

Materiaal

Gordijnen
Handwasverf
Bak

Het proces

Bij de gordijnen heb ik de gaten voor de roede eraf heb geknipt en er zelf een nieuwe band in genaaid. Zo zijn ze aan rails op te hangen.

Dan de kleur, die was makkelijk. Ik wilde een donkere kleur hebben, stoer, omdat ik 1 van de muren roze wil verven. Marine blauw is het geworden dus. Het is belangrijk om handwas verf te gebruiken.

Helaas ben ik de foto’s die ik heb gemaakt tijdens het proces kwijt geraakt :C Stom stom stom. En opnieuw maken is helaas optie.

DIY Ombre gordijnen DIY Ombre gordijnen

De gordijnen moeten nat zijn voordat je begint, dus ik heb ze in de bak gedaan en nat gemaakt. De gordijnen zijn zwaar en 100% katoen dus toen ze eenmaal nat waren was echt een drama om ze weer uit de bak te halen.

Ik begon met een laag van 10 cm water waar ik de verf in heb laten oplossen. Ik liet ongeveer 15cm van de gordijnen hier in hangen voor 5 minuten.

Daarna voegde ik wat water toe en hing ik de gordijnen weer wat dieper in het water, dit proces herhaalde ik tot ik ongeveer de helft van de gordijnen in de bak met verf had hangen. Dit liet ik nog 15 minuten trekken waarna ik de gordijnen heb uitgespoeld. Daarna heb ik ze op mijn wasrek te drogen gehangen, waarna ik ze aan de rails kon ophangen!

DIY Ombre gordijnen

Mijn erwten plantje met macramé hanger. Ik ben geen macramé held, maar wilde hem toch delen (:

Een kleine disclaimer! Dit was ontzetten leuk om te doen, maar ook erg messy, de badkamer zat onder de blauwe water spetters. Ook was mijn hand dagenlang blauw van kleur omdat ik geen handschoenen droeg 😛 Maar het resultaat is zo ontzettend gaaf, dat is het meer dan waard!

Wat vind jij van mijn gordijnen?

Cheers!

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

12 Reacties

 • Reply Monique | WritingMonique 12/04/2017 at 17:04

  Woooo! Dit is gaaf! Echt iets anders, dan anders!

  • Reply Stephanie 12/04/2017 at 19:21

   Thanks!!! Ik houd van anders dan anders <3

 • Reply Wendy 12/04/2017 at 17:59

  <3 de kleur!

  • Reply Stephanie 12/04/2017 at 19:22

   <3 C:

 • Reply Jessica J. 13/04/2017 at 14:44

  Wauw, knap! Erg origineel!

  • Reply Stephanie 13/04/2017 at 17:18

   Thanks C:

 • Reply Marielle 13/04/2017 at 20:18

  Heel leuk! Maakt het meteen wat meer eigen en uniek

  • Reply Stephanie 13/04/2017 at 21:14

   Jaa, dankjewel! Ik vind het leuk om het m’n eigen draai te geven 🙂

 • Reply Claire 16/04/2017 at 14:14

  Woooow je bent echt zo creatief! Wat een super goed idee. Dit lijkt me echt zo mooi ook als je mega grote ramen hebt en dan van die dromerige gordijnen <3 Wauwie, echt tof.

  • Reply Stephanie 16/04/2017 at 21:51

   Bedankt voor je lieve compliment C: voor een groot raam zou dit idd ook super tof zijn.
   Ik heb alleen geen kale ramen meer in m’n huis, haha

 • Reply Anka 01/05/2018 at 10:05

  Welke gordijnen heb je gebruikt als basis? Ik wil soortgelijke gordijnen maken. Maar op de slaapkamer wil ik een zwaardere stof katoen gebruiken zodat het niet doorschijnend is.

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.