vegan mug cake
Recept

Recept • Vegan Mug Cake

Dit recept is mijn nieuwe favo ontbijtje. Het is makkelijk, snel, gezond EN lekker. Daar is weinig tegenin te brengen. Sinds 1,5 jaar eet ik vegetarisch en de laatste tijd ben ik aan het experimenteren met vegan maaltijden. Dit ontbijtje vind ik zo fijn dat ik hem wilde delen.

 

Bereiding: 5 minuten
Baktijd: 2,5 minuut
Voor: 1 persoon

Ingrediënten

 • 1 Banaan (rijp – met bruine vlekken)
 • 4 eetlepels havermout
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • 1 eetlepel proteïne poeder (optioneel)
 • 1 theelepel agave siroop
 • 1 theelepel kaneel
 • Flinke scheut plantaardige melk

Bereiding

 1. Prak de banaan in een schaaltje (magnetron bestendig, ik gebruik normaal een tupperware bakje).
 2. Voeg je de overige ingrediënten toe. Mix dit allemaal goed door elkaar totdat het een mooie consistentie heeft.
 3. Plaats het schaaltje in de magnetron voor 2.50 minuut.

Zelf gebruik ik havermelk, omdat hier minder troep in zit dan de andere plantaardige melksoorten. Op de verpakking staat water, haver en zout. Veel minder dan dat kan niet lijkt me. Als de mug cake uit de magnetron komt is ie een beetje sticky. Normaal doe ik er nog wat fruit bij, maar dat had ik nu niet in huis. Dus dit is een kale mug cake, geen Pinterest worthy foto. Maar het is ZO lekker.

vegan mug cake

Ik hoop dat jullie wat aan mijn recept hebben!

Vorige bericht Volgende bericht

4 Reacties

 • Reply Sandra 22/03/2017 at 09:46

  Oeeh dit ziet er goed uit! Ik heb ook wel een mugcakes gemaakt, maar dan zonder melk/plantaardige melk. Is inderdaad heerlijk! Met fruit er bij is het inderdaad ook lekker. 🙂 Besef me nu dat ik het al veel te lang niet meer heb gemaakt!

  • Reply Stephanie 22/03/2017 at 11:01

   dankjewel! C:
   ik heb van het weekend weer bananen gekocht om het deze week te maken, alleen zijn ze te groen en dan is het niet zo lekker XD

 • Reply Bente 23/03/2017 at 10:15

  Klinkt goed, enige probleempje is dat we geen magnetron meer hebben ;). Mijn rijpe bananen gaan lekker allemaal in een bananenbrood, iets meer werk maar ook erg lekker 🙂

  • Reply Stephanie 23/03/2017 at 11:12

   Dan word het lastig ja, maar bananen brood is ook vet lekker! Jammer genoeg heb ik dan geen oven ?

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.