Vintage Kastje Opknappen
DIY

DIY • Vintage Nachtkastje Opknappen

Ik ga vaak op mijn vrije middag langs de kringloopwinkel. Vorige week kwam ik een mooi maar verwaarloosd nachtkastje tegen met een marmeren top. Al eerder zag ik mooie meubelstukken met marmer, maar altijd te groot of te duur. Dit kastje had gelukkig een mooie prijs en zag er ook goed uit. Win win! Zonder aarzelen rekende ik het kastje af.

Vintage Kastje Opknappen

Het nachtkastje in de kringloop, ik was bij de Kringloper in Alkmaar.

Eenmaal thuis aangekomen zag ik dat het zwarte, donkere van het nachtkastje vuil was. Van al die jaren dat het ergens stond en gebruikt werd. Ik had houtpoets gekocht om dit schoon te maken en ging aan de slag. Al snel merkte ik dat het enorm veel ‘elbow grease’ zou kosten, daar had ik geen zin in. Enter mijn DIY accuboor schrobopzetstuk. Met deze en wat pledge heb ik de kast weer stralend schoon gekregen.

Vintage Kastje Opknappen

Deze was dus wit voordat ik er aan begon. Zo veel smerigheid kwam er dus vanaf!

Ik wilde ook de deurknoppen een fris kleurtje geven en goud sprayen. Toen ik begon met schoonmaken kwam er goudkleur naar voren. Na wat flink wat gepoets met citroen en een schuursponsje zag ik prachtige goudkleurige deurknopjes! Messing (brass in het Engels, kan je mooie Pinterest beelden op vinden) dus.

De volgende ochtend, toen het hout ook goed droog was zag ik dat dit er uitgedroogd uitzag. Ik heb het hout daarom behandeld met wat meubel wax waarna ik kan zeggen; Damn it looks good!

Ik heb het nachtkastje naast mijn bed gezet, waar eerder mijn Ikea Rast hack stond. Deze staat nu aan de andere kant van het bed. Zo mooi! (insert heart eyes smiley face)

Vintage Kastje Opknappen

Ik ben echt zo blij met het resultaat, dit is waarvoor ik elke week de kringloop af ga!

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.