DIY Fluffy lamp
DIY

DIY • Fluffy lamp

OMG, KIJK DAN. Deze lamp is zoooo ontzettend schattig! Ik ben dan ook ‘over the moon‘ met het resultaat van deze DIY. Ik vertel je hoe ik dit heb gemaakt!

Dit idee is geen ‘Stephanie Original’, ik zag hem eerder op Pinterest (hoe kan het ook anders). Toen ik die foto zag, dacht ik meteen YAASSSSS… Ik heb praktisch alle spullen in huis om dit ook te maken! And so it begins.

DIY Fluffy lamp

De lampvoet: Uit de kringloopwinkel, hoe kan het ook anders. Deze stond al maanden in huis zonder kap, omdat de kap die erbij zat zo lelijk was dat ik hem niet in huis wilde hebben (I have a thing with ugly things…).
Fluffy stof: Van een jas die ik jaren geleden online had besteld maar nooit had gedragen. Hij was toch iets too much en hing zielig in de kast.

De fluffy stof was wit, ik heb het roze geverfd met Dylon handwasverf. Omdat de stof 100% synthetisch is en de verf dan niet goed pakt, heb ik de jas 1 dag in de bak met verf laten weken. Het resultaat vind ik prachtig, suikerspin roze dat ook perfect bij de fluffy stof past. Nadat ik de stof uit de bak met verf haalde heb ik deze goed laten drogen.

diy fluffy light

Daarna kwam het leukste, alles aan elkaar vast maken zodat het 1 geheel is. Ik heb bij de Kwantum een simpele lampenkap gekocht die in verhouding mooi bij de voet past. Omdat de fluffy stof van een jas kwam had ik meerdere stukken nodig om de kap te bedekken. Maar omdat de stof zo ontzettend fluffy is zie je dat totaal niet meer. Ik heb de stof met mijn hotglue gun aan de kap bevestigd.

DIY Fluffy lamp

Bij het afknippen is het belangrijk dat je alleen de achterkant van de stof knipt en niet de fur zelf. Anders krijg je harde lijnen en losse fluff en dat ziet er niet mooi uit. Van de hele DIY vond ik dit het vervelendste om te doen. Je maakt steeds kleine knipjes en bent dus best lang bezig om het mooi te krijgen. Uiteindelijk is het wel de moeite waard om hier de tijd voor te nemen.

Ik heb de bovenkant op 1 cm overlap geknipt en dat naar binnen geplakt met mijn Hot glue gun.

Toen alles vastgelijmd was, ben ik met de stofzuiger nog over de kap gegaan. Ik wilde alle losse fluff opruimen zodat ik niet nog maanden later met roze fluff zou zitten als ik de lamp aan / uit doe. Dit was zo’n ontzettend goed idee, want daar door ziet de stof er zo suikerspinachtig uit.

(met Borat stem) DIY MUCH SUCCES!

DIY Fluffy lamp

Fluffy-count: 10

Wat vinden jullie van mijn nieuwe lamp?

 

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

6 Reacties

 • Reply Bertine 07/02/2017 at 07:16

  oh dit is echt te leuk!!

  • Reply Stephanie 07/02/2017 at 07:26

   thanks!!! <3

 • Reply Lysanne 07/02/2017 at 16:45

  Heel leuk gedaan en een mooi resultaat. Ik heb laatst zelf een spiegel fluffy gemaakt. Geeft ineens een heel andere look.

  • Reply Stephanie 07/02/2017 at 18:18

   Dankjewel, Ik ben helemaal fan van de fluffy look 😛

 • Reply sammie 07/02/2017 at 19:21

  Super leuke DIY, de lamp is echt een eyecatcher.

  • Reply Stephanie 08/02/2017 at 12:55

   dankjewel! ik ben er echt super blij mee 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.