ikea tips & tricks
Personal

Hoe ik een drukke Ikea overleefde • Tips & Tricks

Ik houd absoluut niet van mensen massa’s om me heen. Ik word dan chagrijnig en ongezellig en ga liever thuis in bed liggen. Maar goed, ik wil een mooie garderobe kast en bij de Ikea heb je hele mooie exemplaren. En omdat ik er geen vrije doordeweekse ochtend voor wilde opofferen was zondag een mooie kans om mijn nieuwe strategie uit te proberen! Ik liep zennn naar buiten, zonder een kast (want daarover moet ik nadenken) en andere prullaria die ik niet nodig heb!

ikea tips & tricks

Voorbereiding

Toen we aan kwamen rijden zei ik al, ik wil eerst wat eten. Ik word snel hangry als ik niet eet, dus dat moesten we voorkomen. Sinds kort hebben ze bij de Ikea vegetarische balletjes, daar had ik een groot bord van genomen. Met daarna nog een muffin toe. Ik was er klaar voor.

Strategie

Tijdens het eten bespraken we onze ‘strategie’. Ik wil niet zomaar een paar honderd euro neerleggen voor een kast zonder erover na te denken. We gingen ons alleen oriënteren en zien wat er mogelijk was. Wat ik ontzettend fijn vind aan de Ikea is dat ze per kamer/product werken. Zo kun je goed zien welke opties er zijn en heb je altijd het idee dat je alles van 1 product goed kan bekijken. Gelukkig hadden ze boekjes liggen die ik heb meegenomen en heb ik genoteerd welke onderdelen ik echt wil hebben.

Negeer

De winkel heeft natuurlijk regelmatig nieuwe producten. Vroeger wilde ik alles zien, de banken testen, aan tafel gaan zitten, stofjes voelen. Alles. Brain overload en niet erg fijn. Dus deze keer negeerde ik deze impulsen. Wel bekeek ik een aantal items die ik op Pinterest had gezien en mooi vind. Maar de hele nieuwe collectie liet ik links liggen. Dit gaf zo ontzettend veel rust!

ikea tips & tricks

De woonaccessoires zijn altijd het moeilijkste. Het liefst wil ik overal kijken en voelen en bedenken waarvoor ik de 276ste Tupperware doosje/stuk stof/vaas voor kan gebruiken. Maar ik weet gewoon dat dat mijn valkuil was. Het was druk, ik had alleen 2 houten kistjes nodig en een pan. Het beste werkt hier gewoon tunnelvisie. In de keukenafdeling alleen de pannenhoek langs en naar de grond kijken. Hetzelfde voor de afdelingen die niet dat onderdeel hebben dat je nodig hebt. Het scheelde enorm. In mijn hoofd, maar ook in mijn portemonnee!

Het klinkt misschien erg karig, maar voor mij was het een enorme opluchting. Gewoon de Ikea in zonder apathisch naar buiten lopen en niet meer normaal kunnen reageren op een simpele vraag over wat de die avond op Netflix zouden kijken.

Daarnaast doe je zo ook minder snel een miskoop, want natuurlijk altijd fijn is. Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben!

Foto credits-
Featured: Stephanie Komen
Other: Ikea

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

5 Reacties

 • Reply sammie 24/01/2017 at 11:45

  Hihi, ik kijk te graag overal rond als ik bij Ikea ben! Naar de grond kijken en alleen met tunnelvisie door de Ikea is niks voor mij, ook niet voor mijn vriend trouwens. Wij vinden het altijd wel een klein uitstapje 🙂

  • Reply Stephanie 28/01/2017 at 10:17

   Leuk dat je vriend ook graag gaat! Dat is niet altijd zo 🙂

 • Reply jaap 25/01/2017 at 14:37

  Vreselijke winkel. Hoe eerder ik eruit ben hoe beter. Het ontbijtje voor een euro is echter wel de moeite waard en vergoed een boel.

 • Reply Rachel Kromdijk 27/01/2017 at 11:51

  Wat een handige tips, thanks for sharing

  • Reply Stephanie 28/01/2017 at 10:16

   Graag gedaan 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.