Ikea rast hack
DIY

Ikea Rast Hack

De Ikea Rast is een veel ‘gehackte’ kast van de Ikea. Hij is heerlijk simpel en goedkoop. Ik wilde er wat meer contrast in aanbrengen en het hout mooi naar voren laten komen. Lees meer voor mijn Ikea Rast hack!

Sinds ik ben verhuisd in november vorig jaar miste ik serieuze opbergmogelijkheden. Logisch als je van een volwaardig huis naar een kamer gaat. Ik had een kast nodig die niet te veel ruimte in beslag nam om niet dagelijkse spullen in op te bergen.

Ikea rast hack

Ikea rast hack

 

Deze is al zo vaak op Pinterest voorbij gekomen, ik kan hem echt niet origineel noemen. Dat neemt niet weg dat ie niet prachtig is geworden. Ik heb de Ikea Rast vorig jaar voor kerst gekocht en ik heb hem niet in elkaar gezet voordat ik echt wist wat ik ermee ging doen.

#funfact Ik kan vaak overhaast dingen doen. Soms werkt dat prima, maar vaak ook niet. En ik wilde graag dat dit een succes zou worden. Ik besloot te wachten tot ik er echt de tijd voor had om dit tot een succes te maken en dat is gelukt!

Ik heb verf op waterbasis gebruikt, dat droogt lekker snel en is beter voor het milieu. De verf droogde zo snel dat ik het hele kastje in 1 middag heb geverfd. De knoppen heb ik bij de H&M besteld, serieus, zijn hebben zulke leuke interieur items!

Ikea rast hack

Alles bij elkaar opgeteld was dit geen goedkoop project. De kast was € 20, de verf € 35 en de knoppen € 30. Ik heb er dan wel een supergaaf en uniek item voor teruggekregen en dat is ook wat waard.

Update januari 2017; Nog steeds superblij met de look van het kastje + de kwaliteit van de verf.

Vorige bericht Volgende bericht

You Might Also Like

3 Reacties

 • Reply lisa blom 14/01/2016 at 10:18

  Whoohoo, looks very good! You did a great job!
  Ilove it!

  • Reply Stephanie 14/01/2016 at 10:30

   thanks! I love it too 🙂

 • Reply Things that make me happy #29 • Make it Extraordinary 15/01/2016 at 07:17

  […] purpose and nowhere to be ♥ Lazy Sunday morning with some scrambled eggs ♥ Putting together my Ikea Rast drawers. The paint job I gave it makes it look like a million bucks ♥ Also, taking the time to make the […]

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.